До края на годината ще бъдат преместени електрическите кабели и положен водопровод в участъка от ул. „София“ до ул. „Перуника“, за да продължи работата по „Модър-Царевец“. Този ангажимент пое Бончо Бончев от консорциум ДЗЗД "Еко Проект – Пловдив“, изпълнител на  проекта на ВиК за изграждане на Южния обходен колектор, на работна среща, организирана от кмета на Пловдив Костадин Димитров. На нея присъстваха и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов, както и представителите на фирми и институции, които имат отношение към строителството на „Модър-Царевец“ и Южния обходен колектор. „Молбата ми е да положите всички усилия, за да приключим с този участък в максимално кратък срок, за да не се стига до налагане на санкции“, обърна се към участниците в срещата Костадин Димитров. Всички те се разбраха да се събират в същия формат на всеки две седмици, за да синхронизират работата по двата проекта и да елиминират появата на пречки.

Междувременно в Пловдив западната страна на кръстовището на бул. „Дунав” с ул. „Васил Левски” в посока към ул. „Победа” е затворена за преминаване на пътни превозни средства. Движението се извършва в източната половина на участъка. Временната организация е заради асфалтирането на кръстовището. Предвижда се дейностите да приключат до няколко дни. Очаква се до края на седмицата цялото кръстовище да бъде готово и нормалното движение да бъде възстановено, съобщиха от общината.

==============================================

Арестуваха вандали, буйствали в Караджово и Бегово. Жена от Бегово потрошила с мотика колата на мъжа си, а жител на Караджово унищожил входната врата на свой съсед. Случките са от уикенда, съобщиха от полицията. Жената се скарала пред дома си с бащата на детето ѝ, който бил пристигнал с лек автомобил. В разгара на свадата жената ударила с мотика колата на мъжа, като счупила задното обзорно стъкло, пробила с няколко удара с мотиката и една от вратите. Жител на село Караджово пък разбил входната врата на дома на свой съсед, с когото имал конфликт.

Пиян се заби с колата си в стълб, шестима са в болница след други катастрофи, съобщават още от полицията. Граждани, забелязали как криволичещ лек автомобил се удря в осветителен стълб на ул. „Перущица“ в Пловдив. Зад волана на колата бил 23-годишен младеж, чиято проба с дрегер отчела над 1,6 промила.

Момче нападна с коса за трева дядо и го ограби. Полицията в Пазарджик залови и крадци на строителни машини и пари.

Водач, шофирал след употреба на алкохол, е задържан на ул. „Момина вода“ в смолянското село Момчиловци, информират от полицията. Проверката е извършена при акция за контрол по безопасност на движението. Екип на РУ-Смолян спрял за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен местен жител. При направената проба на водача с дрегер са отчетени 3,08 промила алкохол в издишания от него въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров