Автобус на градския транспорт в Пловдив блъсна възрастен мъж днес следобед. Инцидентът е станал на ул. „Гладстон“ и заради него движението в района беше затруднено за час. Според очевидци, пострадалият човек е пресякъл неправилно платното близо до кръстовището с ул. „Радецки“. Шофьорът на рейса по линия №66 ударил спирачки, но не успял да предотврати сблъсъка с пенсионера, който е паднал и наранил главата си. Екип на Спешна помощ е откарал възрастния пешеходец в болница за прегледи.

Само двама кандидати влизат в битката за кметския стол на предстоящите частични местни избори в чепеларското село Забърдо. Това става ясно от страницата на Общинската избирателна комисия. Дългогодишният кмет на селото Валентин Черпоков е издигнат от “БСП за България”, а Венцислав Сариев е кандидатът на ГЕРБ. До предсрочните избори се стигна, след като Здравка Черпокова - Илиева подаде оставка. Тя е дъщеря на Валентин Черпоков, който бе кандидат за кмет на Чепеларе миналата година, но не успя да стигне до балотаж. Извънредните избори за кмет на Забърдо са насрочени за 10 март. 

Коронясаха Цар на виното в град Септември. На 20-я юбилеен празник кметът и местни винопроизводители зарязаха младите лозички пред Дома на лозаря и винаря. Освен емоцията около годишната надпревара в конкурса за домашни вина, пред присъстващите лозари и винари беше презентирана историята на празника. Титлата "Цар на виното" тази година беше присъдена на Благой Елинчев - категория червени сортови вина. Виното на победителя ще представя отбора на септемврийци на общинската надпревара за най-добро вино, заедно с първенците от другите категории вина.

Романтични измами са засечени на територията на област Смолян. Това стана ясно от отчета на Областната дирекция на МВР за работата на полицията през изминалата година. Схемите са били добре познати, като в някои е обещавано сключване на граждански брак. С течение на общуването е искана определена сума пари. “Измамниците стават все по-изобретателни. Някои мъже успяват да заблудят други от същия пол, представяйки се за жени”, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Цветан Цанков. Засечен е и случай на измама от човек, докато излежава присъда в затвора. Той използвал правото си за обаждане, за да заблуди лековерници на свобода. Полицаите отчитат жалби и от онлайн пазаруване със стоки на промоционална цена.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров