„Възраждане” ще бъде опозиция в 50-ото Народно събрание. Това заяви заместник-председателят на партията Цончо Ганев. Той подчерта, че решението е категорично.

"В момента сме в ситуация, в която ще имаме поредно евроатлантическо правителство. Заради това, че ще се прокарат политики, които не са в дневния ред на българския народ ние няма как да го подкрепим и заставаме категорично като опозиция. Както стана ясно и вчера – ние отказахме поканата на ГЕРБ и ДПС да отидем на разговори с тях по простата причина, че нашите приоритети – приоритетите на българския народ, приоритетите заради които ние сме изпратени в парламента,те дори не искат и да ги разглеждат.”, каза Ганев. 

Припомняме, че формацията на Костадин Костадинов е една от партиите, които отклониха поканата за преговори за съставяне на правителство, получена от ГЕРБ. Окончателните резултати от изборите отредиха на "Възраждане" позицията на четвърта политическа сила.

Ганев призна, че не са доволни от резултата си и обясни, че търсят причината в себе си. Затвърдихме си броя депутати, не сме доволни от това нещо, ние искаме да управляваме страната, каза той. Вземат предвид и появата на партия „Величие”.