В навечерието на първия си финал на Откритото първенство на Франция се появи снимка на 12-годишния Карлос Алкарас, който седи пред Айфеловата кула и гледа турнира на голям екран, съобщи Би Би Си.

Сега Алкарас планира да си направи татуировка на емблематичната забележителност, която да му напомня, че е спечелил турнира, който е обичал като дете.

21-годишният Алкарас спечели третата си титла от Големия шлем, след като във финала на Ролан Гарос победи с 3:2 сета Александър Зверев

След историческата победа: Алкарас планира татуировка на Айфеловата кулаАлександър Зверев и Карлос Алкарас, Getty Images

С победата си в Париж той се превърна в най-младият тенисист с титли от Шлема на трите различни настилки

След историческата победа: Алкарас планира татуировка на Айфеловата кулаКарлос Алкарас след победата

„Спечелването на турнир от Големия шлем винаги е специално, но тук, на Ролан Гарос, знаейки всички испански играчи, които са печелили тук, да сложа името си в този списък е невероятно“, каза младият тенисист.

Успехите на тенисиста от Мурсия в Големия Шлем започнаха на 11 септември 2022 г. с триумфа на US Open. Короната в Ню Йорк го направи и най-младият номер 1 в историята на 19 години, четири месеца и шест дни.

След историческата победа: Алкарас планира татуировка на Айфеловата кулаКарлос Алкарас, Getty Images

„Мечтаех да бъда на това място, откакто започнах да играя тенис и бях на пет или шест години.“

16 юли 2023 г. беше датата, на която Карлитос спечели на тревата на Уимбълдън. 9 юни 2024 г. ще бъде запомнен като деня, в който той се качи на трона на Ролан Гарос.

„Айфеловата кула ще бъде на левия ми глезен и ще е с дата от финала на Ролан Гарос“, каза Алкарас.

Алкарас оставя след себе си обожавания от него Рафаел Надал, който беше най-младият, спечелил трите големи турнира на различни настилки. Краля на клея затвори кръга на Откритото първенство на Австралия през 2009 година, когато беше на 22 години и 7 месеца.