Собственикът на DC Corporation Иван Гологанов смята да съди държава в Страсбург за нарушаване на човешките права. Това каза той пред Дарик радио. Гологанов ще изчака проверката на Районна прокуратура-Пловдив, под чието ръководство се реализира акция за предотвратяване на незаконно разпространение на телевизионно съдържание от кабелен оператор, след което ще предприеме необходимите ответни действия.

ГДБОП с акция срещу кабеларка в Пловдив

Припомняме, че на 20.06.2023 г., при спецоперация, служители от дирекция „Киберпрестъпност“ от секторите БОП в Пловдив и Варна и с участието на представители на Европол, влязоха в офисите на компанията в Пловдив, Асеновград и Варна и иззеха техника, а абонатите на кабеларката останаха без телевизия.

Акция на ГДБОП срещу кабелен оператор във Варна

Според Иван Гологанов в дирекция „Киберпрестъпност“ са неграмотни, защото не знаят какво търсят и пращат снимки по вайбър, за да им кажат дали сниманото устройство трябва да се изземе. „Не са взети никакви документи. Те действаха извън предмета, определен от съдебната заповед“, твърди Иван Гологанов.

Подозира, че това е атака от конкурент, с цел да се отнеме бизнесът му.

На въпрос на Дарик радио дали е плащал авторски права за излъчване, Гологанов отговори: „До днес няма телевизия, на която да не съм заплатил авторските права. Търговските отношения се решават в съда, ако има пропуск от моя страна“.