Симфониета Враца посреща тази вечер отлични музиканти, събрани да изпълнят произведения на проф.Филип Павлов. Концертът е посветен на композитора и педагога Филип Павлов по повод неговата 75-та годишнина.

Диригент на музикалното събитие е маестро Константин Илиевски - чуйте какво казва той за проф.Павлов и предстоящия концерт - в прикачения звуков файл

В програмата на 31 март са включени три произведения на проф. Ф. Павлов – Концерт за флейта и струнен оркeстър, Capriccio – concerto за обой и оркестър, Концерт за виолончело и оркeстър.

Гостите - солисти са познати не само на бългрските музикални подиуми, но и на професионалната сцена в много европейски страни. 

Атанас Кръстев (виолончело)  сподели за слушателите на Дарик, че за него е чест да участва в тазвечершната програма и смята музиката на Ф.Павлов за модерна и отличаваща се от звученето на всички български композитори - втори прикачен звуков файл .

 Вълчан Вълчанов (обой)  е сред хората, които са имали честта да познават проф. Павлов още от детските си години чрез родителите си. Чуйте в третия  прикачен звуков файл 

Третият солист -  Мартин Павлов (флейта), също счита участието си в концерта с творби на проф. Павлов за възможност, с която да изрази почитта си към маестрото. Той разказва, че тази програма е свирена от него миналата година в Габрово. Прекрасните композиции на проф. Ф.Павлов ще бъдат чути и в Плевен с тяхната филхармония  след близо месец, допълни Мартин. 

Музикалното събитие тази вечер ще донесе очаквана радост не само на врачани. За него ще пристигнат и гости от страната, които са колеги на проф. Павлов.

Началото е 19 ч. в Градската концертна зала.