Симфониета–Враца с концерт на 17-ти юни в зала „България“ в рамките на МФ "Софийски музикални седмици" 

В програмата на концерта на 17-ти юни от 19.00ч. в зала „България“ са включени произведения от: Йозеф Хайдн, Ангел Котев, Томаш Голински, Парашкев Хаджиев, Ангел Заберски-син.

В последните години Симфониета-Враца утвърждава позицията си на един от най-успешно развиващите се извънстолични оркестри, с което привлича нови музиканти от страната и чужбина в състава си, както и именити солисти и диригенти в интригуващите си концерти.

Част от динамичната програма на оркестъра, освен множеството концерти във Враца и региона, са и участията в престижни форуми в страната, какъвто безспорно е Международният фестивал „Софийски музикални седмици“. 

Концертът на 17.06 в зала „България“ е с участието на „Люсид дуо“ – маримби от Австрия и именити български музиканти, които присъстват активно в концертния живот в страната и са желани гости на много български и чуждестранни сцени: Галина Койчева–Мирчева (цигулка), Даниела Дикова (пиано), Живко Василев (кавал). Ще ги чуем под съпровода на Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов. 

Билетите са в продажба на касата в зала „България“ и в мрежата на Ивентим, онлайн тук:  https://www.eventim.bg/…/simfonieta-vraca-i…/event