Сигнали за неправомерна агитация в райони на секционни избирателни секции са постъпили в полицията в Смолян, но нито един от тях не е бил потвърден, информира за Дарик директорът на ОД на МВР – Смолян старши комисар Цветан Цанков. Заради подобни съмнения, полицейският началник е разпоредил, всички паркинги пред секционните комисии да бъдат освободени от автомобилите, собственост на хората ангажирани с изборния процес за да няма струпвания и съмнения. На този етап изборният ден в областта протича нормално. Активността към 11:00 часа в община Смолян е 8,75 %, при 12, 6% при първия тур на местните избори.

По –висока избирателната активност отчитат в община Златоград. Там са гласували  25,13 % към 11 часа, информират от Общинската избирателна комисия. Процентът на гласувалите в първите часове от балотажа е с 1,33 пункта по-висок от активността на 29 октомври.

В община  Чепеларе активността е  20,19 % към същия час. Процентът на гласувалите на балотажа е приблизително същият както на първия тур.