Шофьор на луксозна кола с мигранти опита да блъсне полицай и избяга. Това е станало край София, а водачът не се е подчинил на патрул на „Пътна полиция”, информира NOVA.

При последвалата гонка със служителите на реда автомобилът катастрофирал, а водачът избягал. 

При инцидент в района на софийското село Мировяне са задържани девет мигранти, които били без документи, информират от МВР. Те са заявили, че са сирийски граждани, съобщава БТА.

Издирването на шофьора продължава.

НС ще изслуша Демерджиев за справянето на нелегалните мигранти

По-рано тази седмица български граничен полицай бе убит в престрелка на оградата по границата с република Турция. Служителят на реда е атакуван от група трафиканти, потвърди главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Заедно с убития полицай по граничната ограда е патрулирал и военнослужещ, който е успял да се прикрие. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че в опазването на границата ще бъдат включени по-мощни оръжия, с които ще се стреля при всяко съмнение, че животът на български служител на реда е в опасност.

В навечерието на професионалния празник на МВР, граничният полицай сержант Петър Бъчваров е открил срез в оградата по границата с република Турция. Той е работил в екип с военнослужещ, посочи главният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров.

Светлината от полицейския фенер е посрещната с мигновен изстрел от другата страна на оградата. Той убива сержант Петър Бъчваров, улучвайки го в главата.

Демерджиев: Има нова информация по случая с убития граничен полицай

Двама заподозрени са задържани за убийството Петър Бъчваров, съобщи на 8 ноември заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм