Има забавяне в срока на отпечатване и доставка на картите за безплатно пътуване в градския транспорт в Пловдив за децата от 7 до 14 години. Това съобщават от общинската администрация, като уточняват, че раздаването им ще започне от понеделник - 5 февруари, веднага след като бъдат доставени от печатницата на Българската народна банка. Като причина за това, децата в Пловдив вече два дни да плащат за билетите си в автобусите, от „Организация и контрол на транспорта“ отбелязват именно забавената доставка на самите карти. 

Издаването на картите за безплатно пътуване в градския транспорт трябва започне от началото на следващата седмица.  След доставката им ще бъдат веднага разпределени по специализираните бюра в града, уточняват още от общинската администрация.

За издаването им е необходимо да бъде представено копие на акта за раждане на детето, лична карта на родителя с постоянен адрес в Пловдив или удостоверение за настоящ адрес в града, актуална малка цветна снимка на детето.

Картите ще се взимат от 6 специализирани пункта в Пловдив от 5 февруари, а работното време на гишетата ще е от 8 до 17 часа. При необходимост то може да бъде удължено, уверяват от местната управа.

- бюро „Байкал“ – бул. „Цар Борис III Обединител“ №157

- автогара „Север” – ул. „Димитър Стамболов” №2

- ул. „Отец Паисий” №42

- бул. „Македония” №2 – зад автогара „Родопи“

- бул. „Освобождение” №33 (на гърба на „Оазис 5”)

- бул. „Източен” №48, етаж 6 (централен офис)