Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румен Тонев за убийство на съседа му - психологът Иван Владимиров - Нав, предаде NOVA.

На предходното заседание съдът намери молбите на наследниците на Владимиров за допустими и конституира майката и брата на Владимиров в качеството им на частни изпълнители. Те посочиха, че нямат искания за отвод.

Адвокат Пламен Гинов посочи, че той и клиентът му Румен Тонев също не искат отвод, тъй като не е допуснато съществено процесуално нарушение и няма основание за прекратяване или спиране на делото.

Адвокат Борис Акалиев, който представлява обвинението, от своя страна посочи, че трябва да се даде ход на делото като също посочи, че няма допуснато съществено процесуално нарушение.

На 8 февруари 2023 г. вечерта около 22:30 часа бившият служител на МВР Румен Тонев застреля Владимиров пред входната врата на дома му на улица „Черковна“ в столицата. В последствие стана ясно, че двамата са имали дълъг междусъседски конфликт. На 11 февруари по искане на СГП Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм