В рамките на два дни – на 13 и 16 май се проведоха футболните срещи между училищните отбори на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“, част от програмата на Седмица на спорта 2024 в град Генерал Тошево.

Двубоите се изиграха в два различни дни, защото на 13 май заваля проливен дъжд, който премина дори в ситна градушка и това наложи отмяната на изиграването на единия двубой.

Всъщност тази година се изиграха само две срещи – във възрастови групи при момчетата – сборни отбори от ученици, 3-4 клас и 5-6 клас. И двата мача бяха доста интересни и оспорвани, като предложиха доста красиви моменти и попадения. Немалко момчета изпъкнаха с таланта си и обраха овациите на съученици, приятели и родители, които се бяха събрали в парка покрай игрището за мини футбол, където се проведе надпреварата. Трябва да се отбележи и присъствието на две смели дами в тима на ОУ „Христо Смирненски“ при отбора 5-6 клас момчета, които се справиха много добре и зарадваха всички с всеотдайността и себераздаването си на игралното поле.

Много от учениците са част от школата на ФК „Спортист 2011“ и при тях добре се видя работата на треньорите и постоянните участия в турнири под егидата на БФС. Разбира се, имаше и такива, които не се занимават активно с футбол, но това не им попречи да играят за удоволствие, да помагат на отбора и да защитават цветовете на своето училище.

На всички участници бяха раздадени тениски с логото на Седмицата на спорта. След двубоите всички получиха грамоти, призови медали и купи.