Седмата си книга “Добър ден, добри хора!“ ще представи днес в родния си град Пазарджик учителят блогър Илия Михайлов, който в последните няколко години стана известен с множеството си благотворителни каузи. Част от тях бяха кампаниите за предишните му шест книги, всички приходи от които бяха дарени за нуждаещи се. Представянето ще бъде от 18:00 часа в Художествената галерия “Станислав Доспевски“. Модератор ще бъде Петя Точкова, психоложка и доскорошна журналистка, която авторът неслучайно нарича своя духовна сестра - тя е вдъхновител на много от благородните му каузи и именно по нейна препоръка той започва да издава книги със свои творби през 2018 година.

Новият сборник включва 50 разказа с неочакван край, вдъхновени от живота. Човешки истории за наглед обикновени хора, всеки от които е необикновен посвоему. Сред тях е “Един ден на д-р Атанасов” – разказът, който беше отличен в конкурса “Райко Алексиев” 2023, както и този, който бе посветен на българския игрален филм “Васил” и ролята на Иван Бърнев.

Илия Михайлов е преподавател по история, писател и блогър. Има над 50 хиляди последователи. До момента е издал шест книги, всяка от които е свързана с благотворителна кауза, защото той пише, за да дарява. Дари и наградата си за литература, присъдена му от Община Пазарджик в навечерието на 24 май. Паричната сума бе преведена по сметката на педагог, който преди дни претърпя успешна бъбречна трансплантация в чужбина.