Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението във връзка с предстоящата среща между отборите на Левски и ЦСКА, съобщи dsport.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазване на реда и за недопускане на инциденти. На изградените контролни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Няма да бъдат допускани фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще  влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Зрители във видимо нетрезво състояние, или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/ няма да бъдат допускани. Ангажимент по охраната на реда на територията на стади на имат частни охранителни фирми. При възникване на необходимост дейността им ще бъде подпомагана от полицейските екипи на място.

Посетителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 12.45 часа.

Във връзка с провежданото на футболната среща, е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.

От СДВР призовават запалянковците да се въздържат от правонарушения и противообществени  прояви преди, по време и след спортното събитие.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще използва видеонаблюдение и дронове, за да предотврати ескалация на напрежението от страна на фенове на днешния мач между вечните съперници “Левски” и ЦСКА София на столичния стадион “Васил Левски”. Засечените нарушители ще бъдат задържани след края на спортното събитие, съобщи Иван Георгиев, началник сектор “Масови мероприятия” към СДВР.

Дербито от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ може да го проследите на живо в dsport, както и по Дарик радио.