Шестгодишно момче лети само до грешен град в САЩ, след като е "неправилно качено" на самолет на Spirit Airlines, съобщи Би Би Си.

Каспър пътувал от Филаделфия, за да се срещне с баба си във Форт Майерс, Флорида.

Но се оказал в Орландо - на четири часа път с кола от Форт Майерс - след като по погрешка бил качен на грешен самолет.

От Spirit Airlines се извиниха и предложиха да възстановят разходите на баба му за пътуването, за да прибере Каспър.

В четвъртък Каспър е трябвало да пътува от международното летище във Филаделфия до международното летище в югозападна Флорида, Форт Майерс, за да се срещне с баба си Мария Рамос.

Но в сцена, напомняща филма "Сам вкъщи 2", когато Кевин се качва на грешен полет и остава далеч от семейството си по Коледа, Каспър е качен на самолет за Орландо, който е на 160 мили от Форт Майърс.

След като самолетът, на който е трябвало да бъде той, каца и внукът ѝ не е в него, г-жа Рамос изпада в паника.

"Изтичах вътре в самолета при стюардесата и я попитах: "Къде е внукът ми? Той ви беше предаден във Филаделфия?". Г-жа Рамос разказва пред WINK-TV, телевизионна станция във Форт Майерс.

Тя каза, че стюардесата ѝ казала: "Не, нямаше деца с мен".

За щастие Каспър успял да се обади на баба си скоро след като кацнал в Орландо. След това г-жа Рамос заминала от Форт Майерс, за да вземе внука си.

"Искам да ми се обадят [и] да ми кажат как внукът ми се е озовал в Орландо", каза г-жа Рамос.

"Как се случи това? Свалиха ли го от самолета? Той сам се е качил в грешния самолет?"

От Spirit Airlines се извиниха и в свое изявление заявиха: "Ние приемаме сериозно безопасността и отговорността за превоза на всички наши гости и провеждаме вътрешно разследване. Извиняваме се на семейството за това преживяване."

Подобни казуси са рядкост, но в миналото непридружени непълнолетни лица, както и други пътници, са пътували с грешни полети.

През 2009 г. две различни непридружени момичета бяха настанени на грешни полети на Continental Airlines в рамките на САЩ. Авиокомпанията обвини за това "неразбирателство между персонала".

През 2019 г. пък момче е качено на полет на United Airlines до Германия, докато е трябвало да пътува до Швеция.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм