С прожекция на документалния филм „Пътища и сенки край Извора на Белоногата“ от 17.30ч. днес в Културен център-Харманли продължава програмата за празника на града. След края на прожекцията е предвидена и среща със създателите на лентата.


Режисьор на документалния филм от 2023г. с продължителност 73 минути е Михаил Мелтев, сценаристи са той и Невелина Попова. Оператор е Бойко Калев, участва актьорът Данчо Лозанов. Музиката е на Георги Цветков.


Лентата разказва за живота на Петко Р. Славейков, за сблъсъка на патриархалното и модерното, на идеали и практичност в българския възрожденски човек, за неведомите пътища на поетичното озарение и съдбовното вграждане на личната съдба на поета в поемата-шедьовър „Изворът на Белоногата“.


Професор Мелтев е режисьор на игрални и документални филми, сценарист, през годините е бил изпълнителен директор на БНТ, председател на СБФД и председател на УС на „Филмаутор“. Обобщава опита си в няколко книги и множество публикации и го препредава на студентите си в НАТФИЗ И НБУ. През годините е удостояван с множество награди от филмови фестивали от нас и в чужбина, сред които и през 1986г. с Голямата награда за дебют в хасковската „Южна пролет“ за филма „Сакарци“.