Разчет за работата на община „Родопи“ през 2023 година ще дискутират общинските съветници на днешната сесия на местния парламент. Местният парламент отново ще дебатира и референдума за отделянето на село Белащица и присъединяването му към Пловдив.

Очаква се да бъде внесено  проекто – предложение с конкретна дата за провеждане на допитването.

Председателят на ОбС на "Родопи" Георги Цанков обяви, че той и колегите му от неговата група ще направят няколко предложения на заседанието, тъй като според него проектобюджетът е изготвен тенденциозно от общинската администрация спазвайки само инструкциите на кмета, без достатъчно задълбочен анализ и без отчитане на бележките от кметове на населени места и общински съветници.

Съветник №1 в „Родопи“ ще поиска и увеличаване на сумата за изготвяне на Общ устройствен план, както и осигуряване на средства за по една нова площадка за игра във всяка една от 12-те детски градини на територията на община „Родопи“.

Ще бъдат поискани и пари за светофарна уредба на околовръстното шосе на Пловдив на разклона за селата Златитрап и Брестовица, както и възстановяването на спортната зала в Брестовица.