За новите продукти на Центъра за градска мобилност ще говорим в следващите минути. Те влязоха в сила от 1 септември и са насочени към конкретни социални групи потребители. Тук могат да бъдат посочени младежките карти за лица до 26-годишна възраст, ученическите и студентски карти, както и родителските карти за отглеждане на дете до 2 години.

16-та година София участва в Европейската седмица на мобилността

Целта е повече хора да използват градския транспорт, като им се предоставят различни продукти на достъпни цени, обясни Владимир Лазаров, ръководител на отдел „Маркетинг“ на Центъра за градска мобилност. Само за месец над 4600 са превозните документи, заредени от граждани до 26-годишна възраст, като годишни карти са 540 от тях.

Карта за градския транспорт в София за младежи до 26-годишна възраст

Над 1025 пък са тези, закупени от родители, отглеждащи деца до 2 години. А разплащанията с банкови карти надхвърлят 30 хиляди за един ден. Какво още разказа за новите продукти на столичния градски транспорт, които влязоха в сила от 1 септември, да чуем от Владимир Лазаров. Мариана Корчакова разговаря с него.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм