Хасковският окръжен съд допусна екстрадицията на 59-годишния Метин Корос с турско и германско гражданство, издирван в САЩ за измами. Той е обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол Вашингтон, САЩ. Арестуван е на 27 септември на ГКПП „Капитан Андреево“ на влизане в България.


Корос издирва за извършени в периода от юни до октомври 2018 г. престъпления- пощенска измама, банкова измама и пране на пари. В Ню Джърси след предварителен договор с други лица, чрез изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и съобщения, той заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Корея. Така набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона долара, предназначени за компанията. Предвиденото за престъплението наказание е до 30 г. затвор.


Окръжният съд в Хасково прие, че в хода на производството са представени всички документи, съгласно изискванията на Договора за екстрадиция между България и САЩ от 2009 г. и няма основания за отказ.


Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.