"Пуснете това видео в мрежата" - това е молбата на тази група войници, които наскоро бяха приети в редиците на руската армия и изпратени в Украйна. Те молят тя да бъде пусната в канала на Telegram Epoddubny. Той се занимава с нередностите, които се случват по време на мобилизацията на Путин, предаде RaiNews.

Откриха стаите за мъчения в градовете в Украйна (видео)

Войниците се оплакват, че са били блокирани в продължение на дни, лагерували са във влак или на открито, без лекарства, без обучение, без оръжие и са били принудени да купуват храна за своя сметка и на висока цена. По тяхна информация са около 500 души. 

Разпространени са видеоклипове, а на някои от тях войниците дори са идентифицирани. Има и геолокация на мястото, което би трябвало да е в Ливенка, в Белгородска област, почти на границата с Украйна към Харков.

Сателитни снимки показват как Русия премества ракети от Санкт Петербург в Украйна

Във видеото се казва също, че много хора ще се разболеят, а от симптомите се вижда, че това може да е Ковид-19, като на някои снимки се забелязва термометър с температура над 38 градуса.

На някои от крадите се вижда гербът на частния военен корпус "Вагнер", така че това може да са и някои от затворниците, взети от затворите, чието записване беше показано преди няколко дни.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм