Руски боен самолет се разби днес в морето по време на тренировъчен полет в Южна Русия, а пилотът е починал, съобщават от БТА.

Силна турбуленция “като от “Матрицата” предизвика хаос на борда на самолет

Регионалната администрация на руския Краснодарски край съобщи, че изтребителят Су-25 се е разбил в Азовско море. Пилотът е катапултирал и е бил евакуиран от спасителен екип.

Инцидентът е станал по време на учебно-тренировъчен полет, уточни Бублик. По предварителни данни причина за инцидента е отказ на двигателя. Пилотът е успял да катапултира и е бил евакуиран от спасители, но по-късно е починал, съобщиха властите в руския Краснодарски край.

И Русия, и Украйна имат излаз на Азовско море, което се свързва чрез Керченския проток с Черно море. Но откакто Русия незаконно присъедини полуостров Крим през 2014 г. и окупира и други части украинска територия през последните 17 месеца, цялото азовско крайбрежие е под контрола на руските войски.

Руски изтребител се разби в Тихия океан

Руски изтребители постоянно предприемат атаки срещу съседната държава от Краснодарския край, отбелязва ДПА.

Това не е първият сериозен инцидент в района. През октомври 2022 г. руски изтребител Су-34 се разби в жилищна сграда в град Ейск и над 10 души загинаха.

Руски медии разпространиха видео на падащия самолет, станало в непосредствена близост до пълен с летовници плаж в курортния град Ейск.

Пътник в самолет принуди екипажа да кацне принудително заради липсваща храна

Двумоторният щурмови самолет Су-25 е на въоръжение в съветските и руските ВВС от 80-те години на миналия век. Той е използван масово по време на нападателните действия на Русия в Украйна.

Руските военновъздушни сили претърпяха поредица от катастрофи, които според някои наблюдатели са резултат от по-големия брой полети в условията на сраженията в Украйна.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм