Русия обвини лидерите на Г-7, че са превърнали срещата си на върха в Япония в "пропагандно шоу", като са поканили украинския президент Володимир Зеленски и са разпалили "антируска и антикитайска истерия", съобщават от БГНЕС.

"Лидерите на Г-7 доведоха на срещата си главатаря на контролирания от тях киевски режим и превърнаха събитието в Хирошима в пропагандно шоу", заяви руското външно министерство.

„Нашите войници са в Бахмут“: Зеленски отрече информацията за падането на града, разпространена от световните медии

"Основният извод от срещата на върха беше купчина съобщения, изпълнени с омразни антируски, а също и антикитайски послания", се казва в изявлението.

Министерството заяви, че Г-7 се е превърнала в "инкубатор, в който под ръководството на англосаксонците се разработват разрушителни инициативи, подкопаващи глобалната стабилност".

Намаляването на глобалното влияние на Запада "принуждава членовете на този орган да влагат всичките си усилия в раздухването на антируска и антикитайска истерия", се казва в изявлението.

"Сигурни сме, че оценката ни за Г-7 и нейните деструктивни действия се споделя от по-голямата част от международната общност", се казва още в него.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм