Stada Румъния започна строителството на фабриката за лекарства в Турда, окръг Клуж - инвестиционен проект на стойност 50 млн. евро, обявен в началото на тази година. Това е първата инвестиция в предприятие за производство на лекарства, започната от международен играч през последните 30 години, предаде "Румъния инсайдър".

18 ноември е Европейски ден на осведомеността относно антибиотиците

"Избрахме Турда, защото това е град, разположен в сърцето на ключов регион за Stada Group. Той е близо до склада ни в Тимишоара, до производствените звена в Сърбия, както и до лабораторията ни за изпитване, която обслужва цялата група Stada в световен мащаб", заяви Михай Фугаревич, генерален директор на Stada Румъния, цитиран от Ziarul Financiar.

Фабриката е разположена в индустриалния парк Aries, а част от инвестицията е подкрепена от безвъзмездна помощ в размер на 21 млн. евро, отпусната от румънското правителство.

САЩ инвестира в морски вятърни хъбове

Новата производствена и опаковъчна единица първоначално ще включва девет съвременни технологични линии за твърди дозирани продукти (капсули и таблетки), с капацитет от 120 млн. кутии фармацевтични продукти годишно. Общата площ на звеното е приблизително 30 000 кв. м, което позволява бързо разширяване на производствените линии до 12.

Цялата площ на земята е 100 000 кв. м и също така позволява по-нататъшно развитие на производствените мощности чрез изграждане на нови сгради в зависимост от търсенето на пазара и във връзка с нуждите на дружеството за непрекъснато развитие. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм