На 2.12.2023 г. от 17.00 часа в Културен център "Елизиум" пловдивчани ще могат да се срещнат с писателката Румяна Халачева, която ще представи двата си романа – „Дълбините на древността“ и „Дълбините на душата“.

Книгите на Румяна Халачева предават знания от скритата българска история и интересни факти за българското духовно наследство. „Дълбините на древността“ съдържа много исторически факти, но според читателите „се чете като приказка“.

Всички теми са обединени от преживяванията на главната героиня Радина. Тя е директор в голяма международна компания в София, има любим съпруг, две чудесни деца и завидно материално положение, но идва момент, в който осъзнава, че се е превърнала в колелце от голяма машина за печелене на пари. Изгубила е светлината и радостта в живота си, нищо не я вълнува истински и решава да излезе от „матрицата“.

В „Дълбините на душата“, която е втората част от поредицата, историята на главните герои продължава от 2019 до 2030 година, като авторът не пропуска и преживяваниятa им по време на световната пандемия от COVID-19. Това е една книга и за трънливия път, по който минаваме всички, за възходите и паденията, за неизбежното израстване и за начините да го направим съзнателно и достойно. В нея читателите намират и много съвети за здравословния начин на живот. Книгите се фокусират и върху несломимия български дух.

Още за интересните четива ни разказва авторката Румяна Халачева, с нея разговаря репортерът на Дарик Маргарита Стоянова.