Поредната ротация в пловдивската полиция е факт. Инспектор Иван Петков поема ръководството на Пето РУ  в града.

За кадровите промени в пловдивската полиция, станали в последните дни, директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Чергов потвърди в ефира на Дарик още в средата на септември. Пред Искра Койчева Чергов, който оглави МВР Пловдив след убийството на  24-годишния Димитър в Цалапица, заяви, че „заварва областната дирекция в доста напрегнато състояние“ и има натрупано напрежение от обществото към дейността на полицейските органи.

Старши комисар Георги Чергов: Заварвам МВР Пловдив в доста напрегнато състояние, случаят с убийството в Цалапица е неглижиран от самото начало

От вчера с нови началници са и Първо и Четвърто районни управления. Нов е и шефът на районното в Стамболийски. Начело на управлението застана досегашният шеф на Трето РУ в Пловдив Венелин Костов.

Рокадите в МВР Пловдив продължават, Първо и Четвърто РУ с нови шефове

В интервюто за Дарик радио Пловдив през септември старши комисар Георги Чергов коментира за първи път убийството на младежа в Цалапица и подчерта, че случаят е неглижиран от самото начало от РУ в Стамболийски. Пропуските в работата на служителите във връзка с тежкото престъпление станаха причина за иницииране на проверка от страна на МВР-инспектората, след която бяха уволнени трима полицейски началници - бившият директор на Областната дирекция на МВР Пловдив старши комисар Васил Костадинов, екс началникът на РУ – Стамболийски Ангел Керпиев и инспекторът Дамян Капов от „Криминална полиция“ в града.

Уволниха полицейски началници заради жестокото убийство на Митко в Цалапица, МВР призна за допуснати нарушения

Припомням, че жителите на Цалапица протестират вече повече от 2 месеца заради мудното разследване на случая с убийството на Митко. През уикенда те отново планират да изразят недоволството си, като този път настояват за по-сериозни наказания и присъди за уволнените полицейски началници.

Жителите на Цалапица отново блокират пътя Пловдив – Пазарджик

Соченият за извършител на престъплението Рангел Бизюрев, който избяга в чужбина с полет от летище София, все още се издирва - засега неуспешно, въпреки издадената Европейска заповед за арест.