Очевидно ще трябва да водим преговори с „Газпром”, но това ще бъдат много трудни и тежки разговори. Това обяви на пресконференция в Министерския съвет енергийният министър Росен Христов след заседанието на Кризисния щаб по енергетика.

Брифинг след заседание на Кризисния щаб по енергетика

Брифинг след заседание на Кризисния щаб по енергетика

Posted by Darik.bg on Monday, August 22, 2022

По думите му от министерството са подготвили различни варианти за разговори, но очакват ответен отговор от "Газпром". Христов подчерта, че интерконекторът с Гърция е бил оставен без надзор от предишното управление, като са акумулирани редица проблеми, свързани със строителството и с документацията.

Алексиев: От октомври нататък няма осигурени количества газ

„Заварихме пълен хаос и ръководство, което не съдействаше за решаването на проблема“, коментира Христов и уточни, че служебният кабинет започва преговори с Азербайджан за доставки на допълнителни количества природен газ. Очаква се резултатът от тях да е до две седмици.

Васил Велев: Нямаме алтернатива на дългосрочния договор с „Газпром”

По отношение на Топлофикация-София министърът обясни, че са се провели няколко срещи със Столична община, като е създадена и работна група от експерти, която да намери кардинално различно решение. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм