“Родопа” (Смолян) подновява шампионата на “Трета лига”- Югоизточна група с домакински мач на “Сокол” (Марково). Двубоят е в събота от 14:30 часа на Стадион “Септември”, в смолянския квартал “Райково”. 

Под въпрос за двубоя от “зелено-белите” е Антон Белюков, който все още се възстановява от травма. 

Срещата ще бъде ръководена от главният съдия Петър Димов от Бургас, а ще му асистират Васил Шавов и Станимир Трифонов, съответно от Бургас и Сливен. 

Класиране минимум в първата осмица, ще преследва “Родопа” през настоящият сезон на “Трета лига” - Югоизточна група. Това си е поставил като цел наставникът на тима Данаил Бачков. 

Не трябва да подценяваме нито един отбор и да се раздаваме на сто процента, ыда печелим точки. Потенциалът на отбора ни е за класиране в първата осмица, а защо не и по-нагоре”, коментира старши треньорът на отбора. 

Бачков се надява, “Родопа” да респектира всеки един от противниците, които гостуват в Смолян.

Аз не се задоволявам с малко. Отборът ни има възможности. Понеже съм бил и от другата страна - треньор на друг клуб и знам, че винаги се има едно наум, когато се играе с “Родопа”, коментира още Бачков. 

Той изрази надежда и феновете на отбора да се завърнат на стадиона и да подкрепят с присъствието си тима. 

“Когато аз бях футболист на “Родопа” беше много тежко на гостуващите отбори, защото идваха много хора. Да, сега времето е по-различно, отборът е друг, но все пак си е на града. Бих призовал феновете при възможност да ни подкрепят, имаме нужда от тяхното присъствие”, добави Бачков. 

Относно миналата подготовка на тима, наставникът сподели: 

Подготовката на отбора премина много добре. Времето беше  благосклонно към нас и успяхме да тренираме пълноценно на нашият си терен. До колко ще е пълноценна, ще видим в  хода на първенството. Мисля, че сме готови напълно за първия си мач. Надявам се всички да сме здрави”.

Бачков каза още, че по време на изиграните контроли е дал възможност на всички футболисти да играят и съответно да покажат своите възможности. 

“Мисля, че сме добър отбор и се надявам, че вторият сезон ще бъде по-добър от първия”, добави още старши треньорът на отбора.