Рибар оцеля 11 дни в морето, скрит във фризер, след като лодката му започнала да потъва, пишат британски таблоиди. Докато всички го смятали за изчезнал, Ромуалдо Родригес е претърпял истинско пътуване на ужасите.

44-годишният мъж напуснал град Ояпоки в Северна Бразилия със своята 7-метрова дървена лодка в края на юли месец. Той отплавал към остров „Îlet la Mère“ край бреговете на Френска Гвиана, за да лови риба. Но по пътя лодката му внезапно започнала да потъва.

Мощни бури в Европа взеха 13 жертви, сред които и деца (видео)

По щастливо стечение на обстоятелствата бразилецът имал фризер на борда и решил да се скрие в него. Тогава той не подозирал, че хладилният шкаф ще спаси живота му.

Повече от седмица Родригес се носел в морето и живеел в страх да не бъде изяден от акули. За 11 дни той изминал 450 км, без да яде и пие, като накрая бил открит и спасен от друга рибарска лодка.

Риба уби уловилия я рибар

Приключение му не свършва дотук. Когато бил открит, той не успял да се идентифицира веднага, поради което се наложило да остане в затвора за още 16 дни. Едва след изясняване на самоличността му, властите му разрешават да се прибере.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм