По време на риболов в Бенгалския залив уловена в мрежата риба син марлин прониза корема на един от рибарите и го уби, съобщава „Deccan Chronicle“.

40-годишният рибар Моли Джохана от град Вишакхапатнам в щата Андхра Прадеш излязъл на риболов в компанията на други четирима рибари.

Матусал е най-старата жива аквариумна риба в света (видео)

Те планирали да ловят риба предната вече и около седем сутринта открили марлин в мрежата си. Рибата бил толкова голяма, че мъжете не можели да я качат в лодката.

Тогава Джохана скочил във водата, за да помогне. Марлинът обаче внезапно се надигна, нападнала индиеца и пронизала стомаха му с дългия и остър нос. Джохана почина на място.

Субхадип Гош, мениджър на клона на Централния изследователски институт по морски риболов, обясни, че марлините са много агресивни и плуват бързо.

По думите му за 15 години изучаване на този вид риби той се натъкнал на няколко ранени от тях рибари, но за първи път чува за убийство на човек от този вид риба.

Средната дължина на индо-тихоокеанския син марлин е 3,5 метра, но някои индивиди могат да достигнат пет метра дължина. Средното тегло на рибата е около 625 килограма.

Марлините са семейство големи хищни соленоводни риби.

Имат удължено тяло, заострена като копие дълга муцуна и твърда дълга гръбна перка, която се увеличава в предната част, образувайки гребен. Марлините са бързи плувци, срещат се във всички морета (с изключение на Мъртво море) и ловуват малки и големи риби.

Те са много бързи и могат да преплуват 100 метра за 4 секунди. Те са популярни риби за спортен риболов в определени тропични области и също са ценени като храна.

Повечето спортни рибари освобождават марлините, след като ги откачат от въдицата. Но техният улов се записва в книгите за световни рекорди по спортен риболов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук