НОВИНИТЕ В 09:35 ч.:

Стартира аварийното възстановяване с трошенокаменна настилка на участък от пътя Пловдив – Лилково към разклона за с. Дедево. Дейностите ще продължат до 5 септември включително. Те включват разчистване на срутища, попълване с трошен камък на настилката, почистване на водостоци и канавки. Движението на автомобилите няма да се ограничава, но е възможно трафикът да бъде затруднен от работещата техника, тъй като автомобилите ще се пропускат на интервали. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да не извършват рискови маневри в участъка, който е със стеснен габарит.

Започва делото срещу танцьорката Габриела Медарова в Районен съд – Пловдив. Младата жена блъсна с джип 10 паркирани коли в район "Южен". Инцидентът стана през април т.г. Повдигнатите ѝ обвинения са за управляване на автомобил след употреба на алкохол и канабис и нанесени имуществени вреди за около 40 000 лв.

информации на Кирил Кирилов

След продължило пет часа секретно съдебно заседание, съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, ще излезе от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция. В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че са задържани 10 човека при акция за укриване на данъци и пране на пари. Малкият син на сем. Арабаджиеви беше задържан в петък в хотел "Маринела". За да пусне от ареста Арабаджиев, Ангелова изтъкна мотив, че няма доказателства младежът да е знаел дали родителите му се занимават с нещо незаконно, защото учил в Лондон. Колкото до двете счетоводителки - за тях има косвени доказателства да са участвали в престъпната група.

информация на Александра Милева

още по тези новини чуйте в аудиото