Районна прокуратура – Пловдив наблюдава две досъдебни производства за извършени измами, по които са привлечени двама обвиняеми. Те са били задържани при специализирана акция на отдел „Икономическа полиция“ към МВР – Пловдив.

По първото досъдебно производство като обвиняем е привлечен 21 - годишен мъж. Той измамил 16 различни лица за общо 6497 лева. Измамникът пускал обяви в интернет платформа, че продава видеокарти и други части за компютри на изгодни цени, посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска фирма. Цената на видеокартите варирала от 137 лева до 500 лева. Измамникът, който е задържан от полицията, изпращал видеокартите, които впоследствие се оказвали увредени и неработещи. 

По второто досъдебно производство като обвиняем е привлечен 20-годишен мъж, който продавал отново в интернет реплики на известни марки часовници. Цената варирала между 300 и 615 лева. 

При получаване на пратката по куриер, пострадалите лица установявали, че липсва специфичен код на часовника и по този начин разбирали, че са измамени. Пратките били без право на преглед. Измамникът е бил задържан за срок до 24 часа.

Действията по разследването по двете досъдебни производства продължават.