С протест започна разпоредителното заседание срещу  30-годишния Рангел Бизюрев, обвинен в жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов в село Цалапица. Близките на Митко се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, за да поискат за пореден път доживотен затвор за извършителя на тежкото престъпление.

Имаме съмнения, че Рангел Бизюрев е бил подпомогнат при побоя над Димитър, каза пред журналисти Димитър Марковски, единият от адвокатите на близките на убития младеж.

Магистратите ще се съберат отново в края на август и в началото на септември, когато е предвидено в рамките на няколко заседания да бъдат разпитани 37 свидетели и 16 вещи лица.

Близките на Димитър предявиха иск в общ размер от близо 1,1 млн. лв. Разпоредителното заседание на съда тръгна по общия ред, а не по съкратената процедура, както поиска адвокатът на обвиняемия.

Преди два дни роднини и приятели на Митко отново се събраха пред Съдебната палата в Пловдив по време на поредното заседание срещу близнаците. Магистратите ги оставиха в ареста, където са от близо година. Майката и близки на 24-годишния младеж, който беше намерен пребит и безжизнен под купчина със строителни отпадъци, продължават да настояват обвинението срещу тях да бъде променено от укривателство в съучастие.

Рангел Бизюрев успя да напусне България 4 дни след убийството. Близо 4 месеца по-късно беше задържан в провинциално градче в Дания и екстрадиран в България.

За тежкото умишлено престъпление, в което той е обвинен, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.