Шестима извършители на кражби са установени от полицаите в Пазарджишко през уикенда. От тях четирима са малолетни, а най-възрастният е на 77 години, съобщават от Областната дирекция на полицията. 

През февруари в Районното управление в Пазарджик била депозирана жалба от 58-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. Пред полицаите жената заявила, че неизвестни са отмъкнали девет породисти гълъба-фенерлии, които били отглеждани в частен имот.  При извършеното почти едномесечно разследване служители от сектор „Криминална полиция“ установили, че автори на кражбата са 4 деца на възраст между 8 и 12 години, всичките от същото село. Спрямо тях се води преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. 

В събота в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на кон от района на ракитовското село Дорково. Екипи от полицейския участък в Ракитово бързо установили самоличността на извършителя - 49-годишен местен жител. Животното е открито на адреса на апаша и предадено доброволно от него.

Вчера в района на кооперативния пазар във Велинград била извършена кражба на мъжки портфейл, собственост на 49-годишен местен гражданин. В него мъжът имал 320 лева и лични документи. Полицаи от управлението в курорта с изненада установили, че авторът на посегателството е 77-годишен жител на столицата. По случая е образувано бързо производство.