Днес, 22 януари, се проведе среща между ръководството на университетската спешна болница „Пирогов“, лекуващия екип на Даная, майка ѝ Ани Стоянова и Кремена Кунева, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение и допълниха, че ръководството е изразило съчувствие за загубата на майката. 

От УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ обясниха, че е бил проведен подробен разговор и са били дадени отговори на много въпроси, както и детайлна информация за всеки етап от лечението на Даная. 

Разговорът премина в конструктивен тон, проведе се в търсене на изводи и поуки за подобряване на детското здравеопазване, посочиха още от болницата.

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно от пост в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация „Даная“. Въпреки заявката за целодневен протест пред болницата майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобед и се срещнаха с директора д-р Валентин Димитров. На срещата е обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни още Кунева.

Срещата идва, след като тази сутрин граждани се събраха в знак на протест пред лечебното заведение, пише БТА. Исканията им са за отстраняване от поста на директора Валентин Димитров и обективна проверка на фактите по случая „Даная“. През май 2023 година 15-годишното момиче почина в болницата. 

Припомняме, че в началото на годината от Изпълнителна агенция „Медицински надзор" съобщиха, че на 8 януари 2024 г. започва втора проверка по случая „Даная“ по повод разпространени в публичното пространство съмнения в резултатите от първата проверка, целяща да установи фактите при лечението на детето.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм