Райън Гослинг е един от най-известните актьори в света, но повечето хора не са наясно с множество интересни подробности от биографията му. Той е един от най-известните и харесвани актьори на своето поколение. Превърнал се в нарицателно име в резултат на външния си вид, изпълненията и невероятната си кариера, която включва някои от най-успешните и високо оценени филми през последните две десетилетия.

Райън Гослинг е добре познат, а филмите му са обичани от много. Но колко хора са запознати със самия него? Гослинг има невероятна харизма, а личният му живот е пълен със забавни и увлекателни случки.

Снимка Х: Райън Гослинг 

Той е собственик на марокански ресторант в Лос Анджелис.

Според Morocco World News престижният ресторант е "мястото, където звездите от А-листата се събират, за да похапнат марокански специалитети". 

Веднъж живее с Джъстин Тимбърлейк 

Райън Гослинг и Джъстин Тимбърлейк са били близки приятели като деца, дотолкова, че законният настойник на Гослинг всъщност е станал майката на Тимбърлейк. Поне временно. В "Клубът на Мики Маус" Гослинг и Тимбърлейк си партнират, а след като майката на Гослинг заминава за Канада, майката на Тимбърлейк го приютява. 

"Втората година, в която участвахме в шоуто, майка му трябваше да продължи да работи в Канада. Тъй като трябваше да делим една тоалетна, определено бяхме малко по-близки от другите деца в шоуто", разказва Тимбърлейк.

По време на снимките на филма "Пропукване" от 2007 г., в който Гослинг си партнира с Антъни Хопкинс, за продуцентите е наистина трудно да открият Райън и да му дадат сценария. По това време той живеел някъде на палатка за около два месеца, по причини, които не желаел да разкрива. Е, хубаво е, че все пак са го намерили!

Режисьорът на хитовия филм с Гослинг "Тетрадката" - Ник Касаветис, го избрал за ролята, защото смятал, че Райън не е особено привлекателен, не бил като другите холивудски актьори, изглеждал му някак обикновен. Дори му казал: "Искам ти да изиграеш ролята, защото не си като другите млади актьори. Не си красив, не си готин, ти си просто едно обикновено момче, което изглежда малко "смотано".

Райън Гослинг обича и умее да прави неща с ръцете си. Той сам сглобил колата си в "Drive", както и масата в "Тетрадката" - да, онази, на която се разгорещяват с Рейчъл Макадамс.

Сам си е направил татуировка, която трябвало да изглежда като чудовище, но тя прилича повече на кактус.

Кучето на Райън Гослинг ходи с прическа тип "гребен". Райън е споделял в интервюта, че веднъж го обръснал така за лятото и после, когато козината на Джордж започвала да расте, той ставал много неспокоен, докато не си получи желаната прическа отново. Какво да се прави - куче-пънкар!

Бил е отгледан като мормон.

До 10-годишна възраст не ходи на училище, а се обучава сам вкъщи. Не е имал приятели и съученици.

На 17-годишна възраст заминава за Лос Анджелис, за да стане актьор. В първите си филми казва, че се е опитвал да имитира акцента на Марлон Брандо, защото неговият канадски акцент не му вършел добра работа.

Обича да плете.

Веднъж купил цял щанд с курабийки на момичетата скаути и ги раздал на хората по улицата.

Спасил и жена на улицата в Ню Йорк, която не внимавала, докато върви и щяла да бъде блъсната от автомобилите в тежкия трафик, но Гослинг успял да я дръпне от улицата и да я запази жива.

Друг път, отново в Ню Йорк, се намесил в бой между двама мъже и потушил напрежението.

Райън Гослинг се занимава и с благотворителност. Истината е, че той е странен, необикновен и има златно сърце.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм