Няма да има ротация в управлението на некоалицията. Прогнозата направи единственият независим депутат в парламента Радостин Василев пред БНТ.

"На ротацията тази коалиция ще се разпадне. Другият вариант е да бъде легитимирана властта на Борисов с явни министри, сега са тайни министрите на ГЕРБ в некоалицията. В момента ГЕРБ и ПП-ДБ се напасват, но корупционните интереси, овладяването на институциите, назначенията, ПВУ ги събират в един момент и винаги намират изход. Държавата в момента се управлява от средния и ниския ешалон на администрация", каза Василев.

"ПП-ДБ имат самочувствието, че Борисов го е страх да ги свали, защото има нещо, което ние с вас не знаем и то не е в България", смята депутатът.

Радостин Василев отправи критики към приетите на първо четене конституционни промени, според него те са инициирани от дълбоко некомпетентни народни представители.

"Една от основните цели на некоалицията с тези промени е да ограничат възможността да им се търси бърза отговорност преди избори и някой друг да организира изборите", каза той.

"През последните 8 месеца моята основна дейност като народен представител е да критикувам ГЕРБ, защото аз смятам, че това е корпоративно-мутренска партия, която завладява българската държава. Това, което направиха ПП-ДБ е много страшно, те предадоха надеждата на много българи, че има партии и хора, които биха се борили с този модел. В тази връзка критикувам изключително силно и тях", обобщи Василев.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм