"Отвратен съм от това, което се случва в централната власт, то се преекспонира и в номинациите за местната власт, особено в София. Сглобката е в коалиция на национално ниво. Васил Терзиев не е алтернатива на ГЕРБ. Антон Хекимян е както Цецка Цачева в президентските избори, с него Борисов определено иска да загуби София", заяви пред БНТ Радостин Василев, независим кандидат за кмет на София.

По думите му е добре запознат с проблемите на София.

"В София ще има изненада. Дали някой ще излезе на балотаж неочаквано или ще спечели, тепърва ще разберем. Предвид кандидатурата на ПП-ДБ е твърде вероятно те въобще да не стигнат до балотаж", допълни Радостин Василев.

Припомняме, че в понеделник стана ясно, че Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Предложението дошло лично от лидера на партията Бойко Борисов миналата седмица. Тогава Хекимян имал лична среща с Бойко Борисов и е получил покана да бъде кандидатът за столичен кмет на ГЕРБ. Той заяви, че е получил уверение, че ще взима сам решенията, касаещи столичани.

Кандадатурата му предизвика множество коментари, подлагащи на съмнение независимата журналистика.

Самият Радостин Василев също е кандидат за кмет на София. Когато обяви своята кандидатура, той подчерта, че според него той е достатъчно подготвен.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм