Има закони, които трябва да се приемат от това Народно събрание сега, а не от следващо през лятото. Това коментира пред журналисти във Враца държавният глава Румен Радев, който участва в церемонията по откриването на нов завод за автомобилни компоненти.

По думите на президента, ако партиите са единодушни, че желаят избори веднага, няма проблем.

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП (видео)

Той обяви, че още днес ще се произнесе по оставките в МВР заради мигрантския натиск. Според Радев МВР сега тръгва по един наистина оздравителен път.  

За искането на „Продължаваме промяната” шефовете на службите за сигурност да не се назначават от президента, Румен Радев заяви, че позицията на партията е показала непознаване на законите у нас.

„Не пипайте кодекса“: Сдружение „БОЕЦ“ влезе в парламента

По отношение на промените в Изборния кодекс държавният глава посочи, че ще ги коментира едва когато законът е готов и дойде за обнародване при него.

От думите му стана ясно, че консултациите за съставяне на правителство с „Български въздход” ще бъдат следващата седмица.

Относно нападението срещу българския клуб „Цар Борис III” в Охрид, президентът го определи като „недопустим вандалски акт“.

ПП и ДБ са готови за правителство на малцинството с втори мандат

Според него държавното ръководство на РСМ и обществото там трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването на македонските българи.

Припомняме, че тази сутрин, 24 ноември, стана ясно, че клубът на гражданското сдружение "Цар Борис Трети" отново е бил обект на нападение. По информация на дипломатическите представителства на България в Северна Македония по клуба е стреляно с огнестрелно оръжие

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм