"Продължаваме промяната" и "Демократична България" са готови да съставят правителство на малцинството с втория мандат. Това обяви на пресконференция съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той уточни, че няма да водят преговори с други партии за подкрепа.

По думите му са минали два месеца от изборите, като единственото, което от ГЕРБ са направили, е да изберат Вежди Рашидов за председател на Народното събрание и да изкарат хората на улиците заради хартиената бюлетина.

ПП: Темата „Джемкорп“ е прекратена отдавна, ГЕРБ искат да отклонят вниманието

"Минаха два месеца от изборите. Единственото, което ГЕРБ направи, е да избере Вежди Рашидов за председател на НС и да изкара хората на улиците заради хартиената бюлетина. Ние сме в политическа безизходица след свалянето на нашето правителство. Тук сме заедно с "Демократична България", за да кажем, че не може да се продължава повече по този начин. Имаме готовност, ако дойде при нас вторият мандат, заедно да работим за формирането на правителство на малцинството", заяви още Кирил Петков.

„От тук нататък в зала ще стане ясно кой иска да се приемат тези закони“, добави той.

Радев ще връчи третия мандат след Нова година

Кирил Петков изброи какви са законопроектите, които държат да бъдат решение, определи ги като приоритети на българския народ. Условието е те да бъдат приети в зала, без уговорки. На първо място Петков изброи оттегляне на промените в Изборния кодекс. 

“През последните 30 години България има три големи недъга. Първият е, че бизнесът зависи пряко и косвено дълбоко от държавата, било то през държавни поръчки, дали през рекет или през оказване на нерегламентиран натиск. Вторият недъг е, че България към момента е с най-голямото неравенство в целия ЕС, и това неравенство нараства. Тази пандемия от отказ да се участва в обществените поръчки е защото минималната заплата е 750 лв., с които средства няма как да се прехранва населението. Третият недъг е несправедливостта.” Това заяви и Асен Василев от ПП.

НС одобри споразуменията между България САЩ по договорите за самолетите F-16

“Ние виждаме как няма едно читаво разследване на висш политик, а в последните 30 години виждаме как всяко правителство се уговаряше със следващото “да не бъде закачано” и така се покриваха проблемите. Правителството ни с ДБ спря рекета на бизнеса, започнахме да съставяме социални базисни мерки и за първи път откакто сме в ЕС неравенството спадна с 0,3%, сега ще се борим и за преследване на главния прокурор, намаляване на неговите правомощия както и ефективна правна реформа с Ние влязохме в ЕС и НАТО, сега трябва да утвърдим нашата проевропейска позиция като влезем в Шенген и Еврозоната”, уточни още той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм