Меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата. В същото време има истински важни за хората теми, по които партиите в Народното събрание трябва да работят. Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната", след като ГЕРБ ги обвиниха в отдаване на концесия на цялата енергетика на страната и създавайки опасност за националната сигурност.

„След скоростните промени в Изборния кодекс, днешният опит да се произведе скандал около куха тема, след което отново да се говори за хартиената бюлетина, е поредният знак, че Борисов тласка страната към нови предсрочни избори и вече се готви усилено за тях“, се казват още от ПП в съобщение, изпратено до медиите.

ГЕРБ: Кабинетът „Петков“ не е прекратил меморандума с Gemcorp

 Малко преди това няколко депутати от ГЕРБ показаха документи, получени от служебния министър на енергетиката, според които официално споразумението с „Джемкорп“ не е прекратено, тъй като не е подписано от компанията, а само от бившия енергиен министър Александър Николов.

Според ГЕРБ в Министерството на енергетиката дори са били унищожавани документи, за да бъдат укрити следи. Затова от партията внасят и сигнал до ДАНС и МВР срещу кабинета „Петков“.

"Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи", заяви Трифонова, която изнесе данните.

„Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен. Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с „Джемкорп” е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера.“, допълни още народният представител, като подчерта, че ще искат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

Петков: В сряда се връщаме в пленарната зала

„Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР. Ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия“, заяви Делян Добрев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм