Създалата се политическат ситуация в България е едно голямо предателство спрямо избирателите. Прогнозата ми е, че след изборите на 9 юни няма да има кардинална промяна в политическата картина в парламента. Това прогнозира в интервю за Дарик лидерът на МЕЧ и бивш спортен министър Радостин Василев, който смята, че партията му има шанс да бъде част от новото Народно събрание. 

Според него "пробойните" в изборния кодекс остават и ще има отново силно стабилно представяне на "задкулисието ГЕРБ и ДПС", които пак ще търсят партньорството на ПП-ДБ. Надявам се да надживеем този модел на управление, защото много от народните представители сега са зависими от политическите си субекти, а тези, които управляват политическите субекти, са изтъкани от зависимости. ИТН може и да не прескочи 4-процентовата бариера, а левите коалиции нямат никакъв шанс.

Той заяви, че не се срамува от нищо, което е направил до момента в политическата си кариера. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата, но съм сигурен, че никой от лидерите на другите политически партии няма да седне до мен, категоричен е Василев.  

Тази събота - 13 април - МЕЧ открива официално централа в Пловдив на ул. "Ибър" 22.  Партията целенасочено създава местни структури в цялата страна.  В Пловдив област такива вече действат в 7 общини.

Радостин Василев потвърди, че не иска да бъде депутат в Европейския парламент, но ще води листите на изборите 2 в 1. Пред Дарик той отрече категорично МЕЧ да е поредният политически проект, зад който стоят "невидими сили". Създадох партията като реакция срещу посолствата, които влияят върху управлението на страната и срещу мутрите, които управляват България.

Според Василев мотивацията на хората да гласуват на предстоящите изборите ще бъде много трудна.

„Нека младите хора да направят всичко възможно да не напускат родината. Те не са при "джуджетата" и при "нотариуса", те са бъдещето и трябва да бъдат политически активни“. 

Няма да има трайна промяна в БФС, докато няма политическа промяна в държавата. Гонзо бе добър футболист, но е посредствен управленец, заяви още пред Дарик бившият министър на спорта Радостин Василев.

Чуйте още в аудиото: