Президентът на Русия Владимир Путин е посетил окупираните източни райони на Украйна и е разговарял с генерал, отговарящ за въздушнодесантните войски, който според съобщенията е поел нова мощна роля в инвазията.

Путин е присъствал на заседание на армейското командване в южната Херсонска област и щаба в източната Луганска област е изслушал доклади за ситуацията там, както съобщават от Москва, както съобщава "Ал Джазира".

„Знам, че ще дойде ден, в който мракът ще се разсее“: Руски опозиционер е осъден на 25 години затвор

Кремъл разпространи видеозапис от посещението, на който се вижда как Путин се отправя с хеликоптер към Луганск, придружаван от генерал-полковник Михаил Теплински, командващ въздушнодесантните войски на Русия, и генерал-полковник Олег Макаревич, както съобщава "Уйк". Теплински е седнал отдясно на Путин, докато Макаревич седнал отляво.

Тръмп: Лидерите на Русия, Китай и Северна Корея са едни от най-умните политици

В неделя Путин беше в Москва за среща с китайския министър на отбраната Ли Шанфу.

Руският лидер изслуша докладите на командирите на въздушно-десантните войски и на армейската група "Днепър" и на други висши офицери за ситуацията в Херсонска и Запорожка област.

Войната в Украйна стимулира или вреди на руската икономика?

"За мен е важно да чуя вашето мнение за развитието на ситуацията, да ви изслушам, да обменим информация", каза Путин на командирите.

Британското военно разузнаване заяви в неделя, че на Теплински е била отредена важна роля във войната.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм