Провалът в Украйна, съперниците в неговите редици и страховете от възможна атака накараха руския президент Владимир Путин и неговия близък екип да бъдат предпазливи по отношение на сигурността.

13 години затвор получи охранител заради шпионаж в полза на Русия (видео)

По последна информация ръководителят на Кремъл е решил да се откаже от всички останали транспортни средства за пътуване, с изключение на своя брониран влак.

Руският лидер е избрал релсата, защото се твърди, че се страхува да не бъде проследен и застрелян, когато лети с президентския си самолет. Влакът е камуфлиран в сиви и червени цветове, за да изглежда като нормален пътнически влак, което го прави визуално почти неразличим от другите.

Влакът на Путин се движи с пълна скорост и без спирания. Вътре има спалня и кабинет, както и специални вагони за настаняване на бодигардове и специални комуникации.

Европейската комисия зачеркна плановете за ядрени санкции срещу Русия

Влакът на Путин се различава от пътническите влакове и отвън, защото има повече антени и тегли три локомотива едновременно. Самите вагони са шестосни, което показва, че е брониран.

Бронираният влак е проектиран през 2014-2015 г., но не предизвика голям интерес у Путин, докато Кремъл не започна подготовката за нахлуване в Украйна.

Сега той използва влака предимно за пътуване из Русия и до резиденцията си във Валдай.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм