Европейската комисия напомни на Илън Мъск, че той трябва да спазва правилата на ЕС след потвърждението, че е поел контрола над Twitter.

“Всезнайко” с “изобилно его”, продавал шоколадови яйца: Кой е Илон Мъск

„В Европа птицата ще лети според нашите правила“, каза Тиери Бретон, еврокомисарят за вътрешния пазар, в платформата на социалните медии в петък сутринта.

Няколко часа по-рано Мъск написа в Туитър, че „птицата е освободена“, правейки препратка към логото на платформата.

Той даде знак, че иска широка промяна вижда Twitter като форум за обществен дебат. Мъск сподели, че е готов да отмени забраните за спорни потребители, включително бившия президент Доналд Тръмп.

Тръмп: Twitter вече е в разумни ръце

Милиардерът заяви, че засега няма да има промени в политиките за модериране на съдържанието на Twitter, след като придоби платформата за 44 млрд. долара, пише Би Би Си.

Потребителите обаче изглеждат разделени на две групи: тези, които са обявили, че са готови да скочат от кораба, и тези, които са щастливи, че корабът най-накрая е на път да потъне.“

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щастлив, че Twitter вече е в "нормални ръце", като същевременно заяви "любовта" си към собственото си приложено Truth Social.

Дмитрий Медведев, бившият президент на Русия и настоящ заместник-ръководител на Съвета за сигурност, също приветства новата собственост.

"Успех @elonmusk в преодоляването на политическите пристрастия и идеологическата диктатура в Twitter", написа Медведев в Туитър.

Мъск уволни висшите ръководители на Туитър

Мъск уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал, както и главния финансов директор на компанията и ръководителя на правната политика, доверието и безопасността Нед Сигал. Именно под управлението на Агравал беше забранен достъпа до платформата на бившия президент заради обвинения в подклаждане към реч на омраза и неуместни коментари. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм