Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на пълна проверка със съдействието на Трето районно управление на МВР, като включително са му взети проби за алкохол и наркотици, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Според директора на предприятието, случаят е безпрецедентен.

Множеството проверки през последните месеци потвърждават многобройните оплаквания срещу шофьора на автобус по линия №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17. Водачът на превозното средство системно не изпълнявал задълженията си – не спазвал разписанията, пропускал спирки, ползвал нерегламентирано почивки  и нарушавал работно време, позволява си да принуждава пътници да напускат автобуса без основание, като при това  и нагрубявал словесно и проявявал физическа агресия.

Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на тел. 112, е от неделя вечерта, когато същият водач е принудил пътниците да напуснат превозното средство преди крайната му спирка и ги е оставил в дъжда.

Проблемът е поставян пред фирмата превозвач „Автотранс  2000“, която обслужва двете автобусни линии. Шофьорът е получавал предупреждения да спазва трудовите си задължения.

За нередности в градския транспорт в Пловдив може да се сигнализира на телефон 032/622 550.