Протестите на зърнопроизводителите продължават, съобщи пред журналисти председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов след среща с президента Румен Радев. На нея присъстваха и министрите на икономиката и на земеделието Никола Стоянов и Явор Гечев. Костадинов уточни, че съвместно с колегите от другите страни ще бъдат заедно и на 7 април, когато е планиран всеобщ протест на всички засегнати.

Протестите на земеделците продължават, блокирани са четири гранични пункта

От своя страна Явор Гечев обясни, че България и други страни членки на ЕС ще изпратят общо писмо до Европейската комисия, с което ще поискат промяна на регламента на Европейския съюз, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. 

Земеделци затвориха Дунав мост

Държавата застава зад българските зърнопроизводители, но въпреки това протестите продължават. Това стана ясно след срещата на държавния глава Румен Радев с представители на бранша. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов заяви:

Земеделският министър Явор Гечев обясни, че ще изпратят общо писмо с останалите държави членки до ЕК.

Над 20 зърнопроизводители от Пазарджишко се вливат в националния протест на бранша

Зърнопроизводителите обясниха, че по складовете им залежават тонове производство, като за слънчогледа и царевицата се равняват на по 1 млрд. лв., а за пшеницата 1,5 млрд. лв.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм