Прокурорският син от Перник Васил Михайлов се връща в ареста. Софийският градски съд сметна, че има достатъчно доказателства, че Михайлов е нарушил по-леката мярка домашен арест, която той търпеше досега, и отмени първоинстанционното решение. Полицейски инспектор от града е свидетелствал, че прокурорският син е напускал адреса си.

Пребиха президент на български футболен клуб

Прокуратурата посочва, че обвиняемият е посетил кафене, откъдето е взел ключовете за апартамента си, и отбелязват, че той е можел да ги получи и от свой роднина - без да нарушава мярката си за неотклонение. Тезата на неговия адвокат обаче е, че прокурорският син е отишъл до заведението преди изтърпяването на мярката да започне.

Спецоперация в Перник след побоя над шеф на футболен клуб

Решението на Софийския градски съд да прати Михайлов в ареста е окончателно. Самият прокурорски син не присъства на заседанието.

Васил Михайлов е обвинен за три престъпления, извършени в града. Прокурорският син е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесни повреди на двама души и закана с убийство спрямо трети човек в Перник. Обвиняемият беше задържан под стража. На 27 октомври Софийския градски съд определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на Васил Михайлов.

Синът на прокурора от Перник остава в ареста

На 2 ноември наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо Михайлов, в по-тежка, след като в Софийската районна прокуратура постъпи информация, че е излизал от дома си.

Пуснаха под домашен арест прокурорския син, обвинен в побой в Перник

Вечерта на 2 ноември състав на Софийския районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави Михайлов с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор заради сина му Васил Михайлов

Това, че Михайлов е нарушил домашния арест, се установява от движението на гривната му за проследяване. В съдебната зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата.

Синът на прокурора от Перник остава под домашен арест

Именно заради това районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си.  На 4 ноември Софийската районна прокуратура протестира срещу отказа на съда да измени мярката за неотклонение на прокурорския син от Перник. 

Прокуратура протестира отказа на съда да промени домашния арест на прокурорския син от Перник

По-рано главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на баща му, който е прокурор в Перник Бисер Михайлов.

Припомняме още, че арестът на Михайлов дойде, след като на 13 юни беше пребит един от най-известните футболисти на Миньор Перник от близкото минало –  Румен Андонов. Dsport.bg съобщи, че той е със сериозни травми от удари и в е настанен в столична болница за лечение. Андонов, който е и президент на ФК Кракра 1919, е бил нападнат от младеж посред бял ден в центъра на Перник. Близките му споделиха, че той е бил нападнат от човек, който се занимава с бойни спортове, и син на прокурор. Два дни по-късно за деянието беше задържан синът на зам.-окръжния прокурор на Перник.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм