Ще прозвучат три увертюри - Бетовеновата  “Фиделио” опус 72 , тази на Вебер от операта “Вълшебният стрелец” и още увертюра “Манфред” опус 115 на Шуман. Ще бъде представена и Първа симфония опус 68, до-минор на Брамс.

Студентите в диригенския курс на проф. Василевски са Пьотр Косчик - Полша, Хе Ри Ким - Южна Корея, Флурин Рюедлингер, Бенямин Цвик и Бруно Щефен - Швейцария, Ерос Хака - Испания, Илона Вулгари - Украйна.

Иван Василевски е роден е в град Нова Загора. На 8 години започва да свири на пиано, а от 13 г. – на кларинет. Завършва СМУ – Стара Загора в класа на Ангел Бонев и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София в класа на проф. Димитър Димитров със специалност кларинет, след което продължава музикалното си образование в Швейцария. Във Висшето Училище по Изкуствата в Берн се дипломира за солист – кларинетист при проф. Курт Вебер, а в Университета по Изкуствата в Цюрих – със специалност оркестрово дирижиране при проф. Йоханнес Шлефли. От 2007 Иван Василевски е доцент по оркестрово дирижиране в Университета по Изкуствата в Цюрих. Всяка година провежда майсторски класове по дирижиране в България.

Проф. Василевски сподели в интервю за Дарик радио, че диригентството за него винаги е било комплексна работа, нещо висшо, като процеса на усъвършенстване продължава и сега. Чуйте разговора.