Градският лидер на БСП Борислав Гуцанов подкрепи Костадин Костадинов на местния вот във Варна, въпреки решението на партията, заяви в ефира на Дарик кандидатът за кмет на социалистите проф. Анелия Клисарова. Тя остана трета на вота, като не й достигнаха около 200 гласа да измести Костадинов и да стигне до балотаж.

„Убедена съм, че Борислав Гуцанов подкрепяше Костадинов, в което няма нищо лошо, тъй като всеки има право на мнение. Може би щеше да бъде печеливша формулата да подкрепим независим кандидат, но Костадинов не е такъв, а лидер на партия „Възраждане”. Гласовете на БСП се разделиха между мен и него. На изборите за европейски парламент имахме 19 000 гласа, а сега получихме 14 000. Можехме да имаме по-добър резултат, ако не бяхме разединени. Смятам, че е предателство да не бъде спазено решение,  взето от Националния съвет на партията”.

Вчера от щаба на БСП разпространиха позицията на проф. Анелия Клисарова, в която тя казва: 

"Ние се представихме достойно, но не постигнахме целите си, заради „приятелския огън“ отвътре. Това не е предателство към мен, а към партията и каузата. Макар и болезнено обаче, това предателство е полезно за БСП. Вярвам, че сега далеч по-трезво ще подредим редиците си”.

Проф. Клисарова: Не постигнахме целите си заради „приятелския огън“ отвътре

В ефира на Дарик Варна Клисарова добави, че нейната номинация за кмет не е била наложена, а предложена от районните организации.

„Удовлетворена съм от резултата, представянето ни е достойно. За съжаление, не изпълнихме целта си да стигнем до балотаж, но хиляди ни подкрепиха и повярваха в нас”.

Анелия Клисарова още не е решила дали ще се върна като депутат в парламента или ще влезе в Общинския съвет. Тя се надява да бъдат подкрепени идеите и за втори спешен център в квартал  „Аспарухово” и общинска детска болница.

Целият разговор с Анелия Клисарова е в прикаченото аудио.