Уверен съм в екипа, който стои зад мен и който няма да остави бюджета на Община Пловдив да излезе на червено. Можем да смятаме и да планираме така, че уравнението с финансите на града да няма отрицателен резултат. Това заяви в специализираното предаване „Форум Пловдив“ кандидатът за кмет на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ проф. Ивайло Старибратов. Той обаче уточни, че за всички в момента, реалната картина на бюджета на Пловдив е „тъмна дупка“ .

Според него следващото управление на града има няколко основни задачи, които трябва да бъдат решени в най-спешен порядък и които касаят всеки жител на Пловдив. Дори и да е фрагментиран новият Общински съвет, представителите на различните политически партии трябва да работят в една коалиция – за по-добър Пловдив. Те ще трябва да решат как най-бързо може да се справим с транспортния хаос в града и да се въведе адекватна транспортна схема, къде да се създадат нови зелени площи и как да се поддържат сега съществуващите. Безкрайните ремонти в Пловдив трябва да приключат, дори и с цената на денонощна работа на строителните екипи, допълни професорът.

Краткосрочната цел в тази посока е да отпушим града с удобен транспорт, който да  свързва по най-бързия начин домът на всеки пловдивчанин с местоработата му, категоричен е професор Ивайло Старибратов. Според него в дългосрочен план трябва да се подобри цялостно транспортната схема на града, както и да се инвестира в инфраструктура за алтернативно придвижване на жителите и гостите на града.

Това, което пловдивчани чакат от години и сега отново поставят като искания е по-чист въздух, хубави паркове, красиви междублокови пространства, сметта да се събира навреме и разделно.

Единственото, което никой не може да обещае, е увеличаване на работните заплати. Но от управлението на Пловдив зависи какви условия ще бъдат създадени за бизнеса и инвеститорите, заяви още пред Дарик проф. Ивайло Старибратов.

Кандидатът за кмет проф. Ивайло Старибратов, кандидатите за районни кметове и общински съветници от ПК "Продължаваме промяната - Демократична България" са с номер 66 в бюлетините за местните избори.